Bivši premijer

Šaron i dalje kritično

Šaronov sin Omri, koji je sa bratom Giladom u očevoj blizini, izjavio je da se oni uvek nadaju, a ljekari su im navodno rekli da je Šaronu preostalo samo još nekoliko dana života
2 komentar(a)
Ariel Šaron, Foto: Presstv.ir
Ariel Šaron, Foto: Presstv.ir
Ažurirano: 19.02.2019. 19:58h

Bivši izraelski premijer Ariel Šaron i dalje je u kritičnom stanju i njegovi organi otkazuju, potvrdio je bolnički portpartol.

Promjena u njegovom stanju nema od kako je u srijedu objavljeno da mu se zdravlje pogoršalo u posljednjim danima, rekao je Amir Maron, portparol Medicinskog centra Šeba u Tel Hašomeru kraj Tel Aviva.

"Njegovo stanje je i dalje kritično," naglasio je Maron, dodavši da su bliski članovi Šaronove porodice kraj njegove postelje.

"On je u kritičnom stanju i život mu je definitivno u opasnosti," rekao je direktor bolnice dr Zeev Rotštajn novinarima ispred bolnice. "Utisak je ljekara i takođe porodice da se okrenulo na loše", dodao je on.

U međuvremenu, izraelske televizijske stanice izvještavaju uživo iz bolnice uz specijalne osvrte na Šaronov život i intervjue. Njegovo zdravstveno stanje dominira svim naslovnim stranama izraelskih novina i radio i televizijskih emisija, navodi Asošiejted pres.

Šaronov sin Omri, koji je sa bratom Giladom u očevoj blizini, izjavio je da se oni uvek nadaju, a ljekari su im navodno rekli da je Šaronu preostalo samo još nekoliko dana života.

Izraelski TV kanal dva javio je da je Šaronovo zdravstveno stanje objelodanio jedan neimenovani ministar, koji je došao u bolnicu radi tretmana i razgovarao s porodicom bivšeg lidera.

Šaron je trenutno na dijalizi zbog problema s bubrezima, kako bi se spriječilo otkazivanje drugih organa, navodi izraelska štampa. On je operisan prije nešto više od mjesec dana.