Izrael bombardovao Gazu, poginulo dvoje, ranjeno devetoro ljudi

Prošle sedmice došlo je do eskalacije incidenata na granici izmedju Gaze i Izraela.
2 komentar(a)
Gaza, Foto: Reuters
Gaza, Foto: Reuters
Ažurirano: 24.12.2013. 18:10h

Najmanje dvije osobe, uključujući i jednu trogodišnju djevojčicu, poginule su, a devet je ranjeno u seriji izraelskih vazdušnih udara na pojas Gaze, saopštili su zvaničnici Hamasa.

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu je i najavio danas "nasilni" odgovor na snajpersku vatru u kojoj je ubijen jedan izraelski vojnik dok je radio na popravci granične ograde s Gazom oštećenom u nedavnoj oluji.

"Ovo je veoma ozbiljan incident i nećemo mirno sjedjeti. Odovorićemo silom", rekao je Netanjahu, prema saopštenju iz njegovog kabineta.

Prošle sedmice došlo je do eskalacije incidenata na granici izmedju Gaze i Izraela. U petak su izraelski vojnici pucali na Palestince koji su prišli ogradi i ubili jednog.

U drugom incidentu istog dana, grupa Palestinaca je gađala kamenjem izraelske vojnike nedaleko od ograde.

I u subotu je grupa Palestinaca prišla ogradi i opet je izraelska vojska pucala na njih, iako su oni rekli da su poljoprivrednici koji su krenuli da rade na svojim poljima. Tada je ranjen jedan Palestinac.

Prošle nedjelje su ispaljene i dvije rakete iz pravca pojasa Gaze ka naseljima u južnom Izraelu. Nije bilo povrijeđenih i materijalne štete.

Bonus video: