Izraelski vojnik ubijen iz snajpera

Izrael je o incidentu obavijestio misiju Ujedinjenih nacija u južnom Libanu i pojačao stanje pripravnosti svoje vojske duž granice
4 komentar(a)
IZraelska vojska, Foto: Shutterstock
IZraelska vojska, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.12.2013. 09:12h

Izraelski vojnik ubijen je u nedjelju, kada je pogođen iz snajpera s libanske strane granice, u inače mirnom području između dvije zemlje.

Mirovne snage Ujedinjenih nacija saopštile su da će sarađivati sa obje strane, kako bi spriječile da incident preraste u sukob širih razmjera.

Izraelska vojska saopštila je da je snajper Libanskih oružanih snaga pogodio vozilo izraelske vojske, u blizini graničnog prelaza Roš Hanikra.

Izrael je o incidentu obavijestio misiju Ujedinjenih nacija u južnom Libanu i pojačao stanje pripravnosti svoje vojske duž granice, prenio je Rojters.

"Nećemo tolerisati agresiju protiv izraelske države i zadržavamo pravo da se branimo od napada na Izrael i njegove građane", rekao je portparol izraelske vlade Peter Lerner.

Prema izvorima iz Libana, vojska te zemlje izgubila je, posle incidenta, kontakt s vojnikom koji je pucao.

Misija Ujedinjenih nacija UNIFIL saopštila je zatim da je obaviještena o "veoma ozbiljnom incidentu" na granici i da trenutno pokušava da otkrije šta se dogodilo, putem kontakata s obje strane.

Portparol UNIFIL-a Andrea Tenenti, rekao je da i libanska i izraelska strana sarađuju s misijom u rasvetljavanju incidenta.

Bonus video: