Hoće li Obama potvrditi postojanje vanzemaljaca?

U Bijelu kuću se vraća Džon Podesta, koji je o vanzemaljcima govorio u javnosti nekoliko puta
103 pregleda 18 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.12.2013. 16:18h

U Bijelu kuću se vratio Džon Podesta, šef osoblja za vrijeme drugog mandata Bila Klintona, koji se, doduše, u drugom mandatu aktuelnog američkog predsjednika Baraka Obame neće baviti seksualnim skandalima, nego možda vanzemaljcima.

Prema navodima američkih medija, Podesta će možda raditi na pripremi objave informacija koje američka vlada ima o vanzemaljskom životu, o čemu je ovaj vašingtonski insajder govorio u javnosti nekoliko puta. Još 2002. godine Podesta je spomenuo da treba objaviti određene informacije o tzv. Area 51, a u međuvremenu je napisao i predgovor za knjigu koja se bavi fenomenom NLO-a.

Podesta je u vezi svog povratka u Bijelu kuću na Twitteru enigmatično komentarisao "The truth is out There", što je – kao što znaju svi fanovi – moto popularne naučno-fantastične serije 'Dosje X'.

Zato su već započele spekulacije o tome da bi Bijela kuća do kraja drugog mandata Baraka Obame mogla američku i svjetsku javnost zvanično upoznati sa dokazima o postojanju života izvan Zemlje. U međuvremenu je i CIA priznala da Area 51 postoji, i to odgovorivši na upit Univerziteta Džordž Vašington po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama, odnosno Freedom of Information Act.

Obama je, pak, prvi američki predsjednik koji je Area 51 – dakle tajnu bazu američke vojske u kojoj se navodno čuvaju ostaci vanzemaljske letjelice i tjelesni ostaci 'marsovaca' – javno pomenuo, dok su njegovi prethodnici demantovali da ta baza uopšte postoji.

Dok većina američkih političkih analitičara u povratku Džona Podeste u Bijelu kuću vidi lukav potez predsjednika čiji drugi mandat nije zasad pretjerano uspješan, oni koji prate američko zataškavanje dokaza o vanzemaljskom životu smatraju da bi se mogao desiti preokret. Možda je najbolje podsjetiti na riječi samoga Podeste, izrežene u kontekstu NLO: "Američki narod može podnijeti istinu."

Bonus video: