Kolorado: Učenik legalno kupio oružje

U Koloradu svako ko je stariji od 18 godina može da legalno kupi pušku sačmaru, a pištolj samo stariji od 21 godinu
1 komentar(a)
policijaq, Foto: Trophyw.blogspot.com
policijaq, Foto: Trophyw.blogspot.com
Ažurirano: 15.12.2013. 09:45h

Šerif okruga Arapaho u Koloradu izjavio je da je tinejdžer koji je u petak pucao u srednjoj školi u Sentenijelu legalno kupio oružje u lokalnoj prodavnici.

Šerif Grejson Robinson je naveo da je 18-ogodišnji Karl Halverson Pirson, koji je ranio jednog đaka, a potom izvršio samoubistvo, ušao u školu sa puškom, mačetom i tri zapaljive naprave u svom rancu i municijom, pričvršćenom za tijelo

U Koloradu svako ko je stariji od 18 godina može da legalno kupi pušku sačmaru, a pištolj samo stariji od 21 godinu, podsjetila je agencija AP.

Robinson je rekao da je taj oružani napad po svoj prilici izvršen iz osvete prema nekome od zaposlenih u školi, vjerovatno bibliotekaru.

Ranjena učenica je 17-ogodišnja Kler Ester Dejvis.

Taj napad se desio samo dan prIJe prve godišnjice napada u Njutaunu u Konektikatu, kada je u osnovnoj školi Sendi Huk naoružani dvadesetogodišnjak Adam Lanza ubio 20 djece i šest odraslih osoba.

Poslije te tragedije je američki predsjednik Barak Obama pozvao Kongres da izradi nacrt zakona koji bi pooštrio propise za kupovinu i prodaju oružja, kako bi se snizio nivo nasilja u društvu.

Srednja škola u Arapahou udaljena je samo 13 kilometara od Kolombajna u okrugu Džeferson u Koloradu, u čijoj su istoimenoj srednjoj školi u aprilu 1999. godine 18-godišnji Erik Heris i 17-godišnji Dilan Klebold ubili 12 učenika i jednog profesora, a više od 20 osoba ranili.

Prošle godine je u predgrađu Denvera Aurora u jednom bioskopu naoružani napadač ubio 12 osoba, podsjeća AP.

Bonus video: