Kejptaun: Provalnici upali u kuću Dezmonda Tutua

"Mogu da potvrdim da je bila provala, juče popodne, u rezidenciji Dezmonda Tutua", rekao je danas portparol dobitnika Nobelove nagrade za mir
0 komentar(a)
Dezmond Tutu, Foto: Reuters
Dezmond Tutu, Foto: Reuters
Ažurirano: 11.12.2013. 15:36h

Neko je provalio u kuću bivšeg anglikanskog nadbiskupa Dezmonda Tutua u Kejptaunu dok je on bio na svečanoj komemoraciji Nelsonu Mandeli u predgrađu Johanseburga, rekao je danas Tutuov portparol.

"Mogu da potvrdim da je bila provala, juče popodne, u rezidenciji Dezmonda Tutua", rekao je danas portparol dobitnika Nobelove nagrade za mir.

On nije precizirao šta je urkadeno.

"Ne možemo da kažemo tačno šta je ukradeno s obzirom da je nadbiskup još u Johanesburgu", rekao je portparol i dodao da "kuća nije opljačkana".

Dezmond Tutu (82) i njegova supruga bili su juče u Sovetu gdje je Tutu govorio na zatvaranju svečane ceremonije u čast Nelsona Mandele koji je umro prošlog četvrtka, kojoj je prisustvovalo oko sto stranih državnika.

Tutuova kuća već je jednom opljačkana, u avgustu prošle godine, dok su on i supruga spavali. Nije bilo nasilja a lopov ili lopovi su pobjegli sa nekim sitnim kućnim predmetima.

Krađe, često praćene nasiljem, vrlo su česte u Južnoj Africi.

Bonus video: