Najteži slučaj incesta otkriven u Australiji

Kroz četiri generacije braće i sestre, stričevi i tetke međusobno su imali seksualne odnose, a djecu su vaspitavali u vrlo siromašnim, nehigijenskim uslovima za života
109 pregleda 19 komentar(a)
Incest u Australiji, Foto: News.com.au
Incest u Australiji, Foto: News.com.au
Ažurirano: 11.12.2013. 13:22h

Uznemirujuća tajna otkrivena je u australijskoj dolini u blizini Sidneja. Decenijama su se braća i sestre, stričevi i tetke upuštali međusobno u seksualne odnose i rađali djecu u izolovanoj zajednici koja je nedavno otkrivena.

Rezultat incestuoznih odnosa su djeca s urođenim invaliditetom, nesposobna za razumljiv govor, usporen intelektualni razvoj.

Kroz četiri generacije braće i sestre, stričevi i tetke međusobno su imali seksualne odnose, a djecu su vaspitavali u vrlo siromašnim, nehigijenskim uslovima za života.

Pronađena djeca živjela su u šupi punoj prljavštine. Većina njih imaju deformisane djelove tijela. Recimo, jedan dječak boluje od teškog oblika psorijaze te ima problema s hodom. Drugi dječak imao je probleme sa sluhom i vidom.

Devetogodišnja djevojčica, koja ima oštećen sluh i ne zna da piše, zamuckuje dok priča i ima ozbiljne probleme u govoru, nije znala kako da se okupa ili osuši peškirom. Takođe, ne zna da koristi toalet papir. Ona ne zna šta je toalet papir.

Šokantno otkriće generacijama zlostavljane djece objavljeno je danas u Daily Telegraphu. Naime, Sud za djecu Nju Saut Velsa dozvolio je objavu priče u javnosti, što predstavlja svojevrsni presedan.

Ime sakrivene doline drži se u tajnosti, a porodica je dobila pseudonim Kolt kako bi se zaštitio identitet maloljetih osoba.

Devetogodišnja djevojčica, koja ima oštećen sluh i ne zna da piše, zamuckuje dok priča i ima ozbiljne probleme u govoru, nije znala kako da se okupa ili osuši peškirom. Takođe, ne zna da koristi toalet papir. Ona ne zna šta je toalet papir

Incestuozna porodica selila se često, iz Južne Australije u Viktoriju, Zapadnu Australiju, pa nazad u okolinu Sidneja. Posljednja generacija razvratnoga kulta nikada ne bi bila otkrivena da mještani gradića nisu dojavili da u obližnjim brdima žive djeca koja ne idu u tamošnju školu.

Lokalni mještanin ispričao je za jedan dnevni list u Sidneju da je povremeno viđao dvije žene i desetak djece kako izlaze iz automobila, ulaze u prodavnicu, obavljaju kupovinu, a zatim odlaze.

"Nikada nisu bili uredni. Tamo gdje su živjeli nije bilo ni struje, niti vode", ispričao je.

Policija i socijalni radnici bili su šokirani kada su stigli na lokaciju gdje su članovi kulta bili smješteni. Živjeli se na udaljenosti 32 kilometra od najbližeg naselja. Pronašli su 40 odraslih osoba i djece koji su živjeli u trošnim prikolicama, dva šatora i dvije šupe, bez vode i kanalizacije.

Na jednom krevetu spavao je kengur, istrulo povrće ležalo je u frižideru, a prljavštinom su bile prekrivene sve površine. Vreće smeća, električne žice bile su razbacane okolo, kao i motorne pile. Nije bilo toaleta, niti tuševa.

"Nikada neću zaboraviti ono što sam tamo vidjela", svjedočila je jedna policajka. U tom trenutku nije bila svjesna da su članovi kulta koje je vidjela potomci pra-pradjeda i pra-prabake koji su bili brat i sestre.

Kroz generacije se praktikovao incestuozni odnos, a tome su učili i djecu koja su se međusobno upuštala u seksualne odnose čim su bila dovoljno stara.

Rezultat takve reprodukcije je zastoj u razvoj kod mnoge djece, te brojni fizički hendikepi. Samo je jedna curica (5) imala roditelje koji nisu bili u krvnom srodstvu.

Bonus video: