Mandela dijeli lekcije i sa "samrtničke postelje"

"Ponekad postoje trenuci kada moram da se uštinem kako bih shvatila da sam potekla od ovog čoveka koji je borac"
0 komentar(a)
Nelson Mandela, Foto: Reuters
Nelson Mandela, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.12.2013. 12:19h

Zdravstveno stanje bivšeg predsjednika Južne Afrike i Nelsona Mandele nije dobro, ali on nastavlja da se hrabro bori i sa "samrtničke postelje", saopštila je danas njegova porodica.

"Tata je još uvek sa nama, jak, hrabar...U nedostatku bolje riječi...čak sa 'samrtničke postelje' on nas podučava: lekcije strpljenja, ljubavi, lekcije tolerancije", izjavila je Mandelina ćerka Makazive za južnoafričku TV stanicu SABC.

"Svaki trenutak koji provedem sa njim, zadivljena sam. Ponekad postoje trenuci kada moram da se uštinem kako bih shvatila da sam potekla od ovog čoveka koji je borac, i mada možete da vidite da se muči, ali borbeni duh još postoji u njemu", dodala je ona.

Mandela (95) je iz bolnice, gde je proveo skoro tri mjeseca zbog plućne infekcije, otpušten 1. septembra i od tada se nalazi u svojoj kući u predgrađu Johanesburga. Njegovo stanje je i dalje kritično, ali stabilno.

Nelson Mandela, ikona borbe protiv aparthejda, proveo je 27 godina u zatvoru prije nego što je postao prvi crni južnoafrički predsjednik.

Bonus video: