U avionskoj nesreći u Mozambiku poginuli svi putnici

Pored šest članova posade, u avionu se nalazilo deset državljana Mozambika, devet Angole, pet Portugalaca, jedan Francuz, jedan Brazilac i Kinez
1 komentar(a)
Mozambik avion, Foto: Wikipedia.org
Mozambik avion, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 30.11.2013. 16:54h

Svih 34 putnika i članova posade aviona Mozambik erlajnsa, koji se na letu za Angolu srušio u nacionalnom parku na sjeveroistoku Namibije, je poginulo. Zamjenik komesara namibijske policije, Vili Bampton, rekao je da je izgorjela olupina aviona, koji je nestao u petak, pronađena u nacionalnom parku Bvabvata, u blizini granica sa Angolom i Bocvanom. "Avion je potpuno izgorio i nema preživjelih", rekao je Bampton, prenosi B92. U avionu se nalazilo 28 putnika i šest članova posade. Avion je letio iz Maputa u Luandu. Posljednji kontakt sa kontrolom leta ostvaren je iznad sjeverne Namibije. Predstavnik Mozambik erlajnsa, Norberto Mukopa, nije mogao da precizira čiji su državljani bili u avionu, kao ni da li među njima ima zvaničnika vlade. EU je 2011. godine zabranila avio-kompanijama iz Mozambika da koriste njen vazdušni prostor zbog velikih bezbjednosnih nedostataka.

U avionu se, pored šest članova posade, nalazilo deset državljana Mozambika, devet Angole, pet Portugalaca, jedan Francuz, jedan Brazilac i Kinez, javila je ranije Anadolija.

Bonus video: