pad povjerenja

Anketa CNN: Više od polovine Amerikanaca ne vjeruje Obami

Rezultati do kojih je došao CNN predstavljaju najniže ocjene rada američkog predsjednika u istraživanjima koje je do sada sprovodila ta televizijska mreža
3 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Reuters
Barak Obama, Foto: Reuters
Ažurirano: 25.11.2013. 19:47h

Više od polovine Amerikanaca smatra da se predsjedniku SAD Baraku Obami ne može vjerovati, navodi se u anketi koju je danas objavio CNN.

Prema anketi koju su prošle nedjelje sproveli CNN i ORG International, 40 odsto ispitanih je reklo da Obama može efikasno upravljati vladom, što je 12 odsto manje nego u junu i najgori rezultat u devet ličnih kakakteristika.

I druge ankete su pokazale da je povjerenje Amerikanaca u svog predsjednika u padu.

Prema posljednjoj anketi CNN-a, 53 odsto Amerikanaca smatra da Obama nije iskren i pouzdan, što je prvi put da većina ispitanika tako misli.

Direktor CNN-a za ankete Kiting Holand je rekao da izgleda da su sporna pitanja Obamine reforme zdravstvene zaštite i problemi u njenom sprovođenju imali značajan uticaj na status predsjednika kao menadžera vlade, ali i na pad njegove ukupne popularnosti.

Za Obamu je 56 odsto ispitanih reklo da nije osoba kojoj se dive, a isti procenat je naveo da se s predsjednikom ne slaže po važnim pitanjima, kao i da ne uliva povjerenje, dok je 53 odsto reklo da ga ne smatra snažnim i odlučnim liderom.

Svi ti rezultati su najniže ocjene Obame u istraživanjima koje je do sada sprovodio CNN.

Preporučujemo za Vas