Gradonačelnik Toronta odbija da podnese ostavku

Američka televizija navodi da je i njegov rođeni brat Dag Ford, koji je član vijeća, glasao da gradonačelnik napusti funkciju na kojoj se sada nalazi
3 komentar(a)
Rob Ford, Foto: Chfi.com
Rob Ford, Foto: Chfi.com
Ažurirano: 15.11.2013. 20:54h

Gradsko vijeće Toronta izglasalo je danas ukidanje niza ovlašćenja gradonačelniku tog grada Robu Fordu, koji je nedavno priznao da je pušio krek, ali je odbio da podnese ostavku.

Kako prenosi CNN, vijeće je odlučilo da ukine pravo gradonačelniku da postavlja i smjenjuje visoke funkcionere gradske vlasti, kao i mogućnost da vodi grad u slučaju vanredne situacije.

Gradsko vijeće je prethodno, prije dva dana, sa 41 glasom za i dva protiv, predložilo Fordu da podnese ostavku, ali je on to odbio, rekavši čak da namjerava da se ponovo kandiduje na izborima za gradonačelnika koji će se redovno održati u oktobru naredne godine.

Američka televizija navodi da je i njegov rođeni brat Dag Ford, koji je član vijeća, glasao da gradonačelnik napusti funkciju na kojoj se sada nalazi. Gradsko vijeće će u ponedjeljak glasati i o odluci da se upravljanje budžetom Toronta prebaci iz nadležnosti gradonačelnika u nadležnost gradskog sekretara.

Da mediji u svemu traže svoju šansu, vidi se iz najave Kanada San Njuz Netvorka, pošto je televizija saopštila da će braća Rob i Dag Ford početi da vode sopstveni televizijski šou pod nazivom "Nacija Ford".

Televizija koja će emitovati ovaj šou se u Kanadi smatra sličnom američkom Foks Njuzu, po političkim stavovima i konzervativnosti.

Aktuelni gradonačelnik Toronta je nakon što je mjesecima poricao da je pušio krek, priznao da je to uradio, pošto je otkriveno da postoji tajni policijski snimak na kome se to vidi.

Ford se pravdao da je to učinio u trenutku pijanstva, ali nije prihvatio da se povuče sa mjesta prvog čoveka najvećeg kanadskog grada.

Bonus video: