Palestina neće dogovor sa Izraelom

U saopštenju koje je ranije izdala palestinska strana navodi se da Palestinci insistiraju na "definitivnom sveobuhvatnom dogovoru", u skladu s propisima Palestine
3 komentar(a)
Izrael, Palestina, Foto: Northafricapost.com
Izrael, Palestina, Foto: Northafricapost.com
Ažurirano: 11.11.2013. 18:03h

Palestinci su danas, u trenutku kada su izraelsko-palestinski pregovori ponovo došli u ćorsokak, odbacili svaki privremeni dogovor sa Izraelom.

"Zbog odsustva političke volje Izraela da ozbiljno priđe pregovorima, mislimo da je bolje odbiti svaki privremeni dogovor, nego pristati na loš dogovor", rekao je član rukovodstva Pokreta za oslobođenje Palestine, Mohamad Čatajeh poslije sastanka u Ramali sa ministrom spoljnih poslova Belgije Didijeom Rejndersom.

U saopštenju koje je ranije izdala palestinska strana navodi se da Palestinci insistiraju na "definitivnom sveobuhvatnom dogovoru", u skladu s propisima Palestine.

Američki državni sekretar Džon Keri je prošle nedjelje bio na turneji po Bliskom istoku, ali nije uspio da postigne približavanje stavova Izraelaca u Palestinaca.

On je postizanje izraelsko-palestinskog sporazuma proglasio jednim od diplomatskih prioriteta tokom svog mandata na čelu Stejt dipartmenta.

Bonus video: