Italijanska mornarica uhapsila 16 osoba zbog trafikinga

Taj brod je bio polazna tačka sa koje su osumnjičeni upućivali svoje "kliljente" - sirijske migrante u potrazi za boljim životom, na manja i često trošna plovila, ka južnoj Evropi
0 komentar(a)
brod sa imigrantima, Foto: Washingtonpost.com
brod sa imigrantima, Foto: Washingtonpost.com
Ažurirano: 10.11.2013. 17:57h

Italijanska mornarica saopštila je danas da je na ribarskom brodu u međunarodnim vodama kod libijske obale uhapsila 16 osoba, osumnjičenih za trgovinu ljudima.

U saopštenju se navodi da je u ovom slučaju trafikinga naročitu važnost u prikupljanju dokaza imao nadzor iz podmornice, a da je ribarski brod lociran na oko 500 kilometara jugoistočno od Sicilije, u blizini Libije.

Taj brod je bio polazna tačka sa koje su osumnjičeni upućivali svoje "kliljente" - sirijske migrante u potrazi za boljim životom, na manja i često trošna plovila, ka južnoj Evropi.

Brod je bio pod nadzorom i iz bespilotnih letjelica, sa radara i opreme za noćno posmatranje, tokom operacije pokrenute nakon dva prošlomjesečna brodoloma u kojima je, kako se tvrdi, poginulo približno 500 ljudi.

Mornarica je saopštila da je sa jednog od plovila upućenih sa broda spasila 176 sirijskih migranata. Brod je potonuo dok ga remorker vukao ka jednoj italijanskoj luci.

Bonus video: