Obračun Anonimusa i singapurskih zvaničnika

Premijer Singapura je u srijedu izjavio da će vlada na sve načine goniti članove hakerske grupe Anonimus koji su ranije zaprijetili vlastima sajber ratom
0 komentar(a)
Anonimusi, Foto: Inquisitr.com
Anonimusi, Foto: Inquisitr.com
Ažurirano: 08.11.2013. 10:00h

Vebsajtovi predsjednika i premijera Singapura našli su se na meti hakerskog napada, pošto su lideri grada-države zaprijetili oštrim mjerama protiv Anonimusa.

Jedna podstranica vebsajta Istane, zvanične rezidencije predsjednika Tonija Tana, "kompromitovana" je rano jutros, saopštili su telekomunikacioni zvaničnici ne iznoseći više detalja, javio je AFP.

Hakerski napad izveden je oko sat vremena pošto su se na vebsajtu premijera Li Hsjen Lunga pojavile podrugljive poruke i slika maske karakteristične za pokret Anonimus, koji traži da se ukine pravilo u skladu sa kojim novinski vebsajtovi u Singapuru moraju da dobiju godišnje licence.

Ovo pravilo, koje je stupilo na snagu u junu, izazvalo je oštre reakcije blogera i aktivista koji smatraju da se na taj način guši sloboda izražavanja.

Vebsajtovi singapurskih zvaničnika i dalje su u funkciji, a stručnjaci rade na otklanjanju problema na "napadnutim" stranicama.

Premijer Singapura je u srijedu izjavio da će vlada na sve načine goniti članove hakerske grupe Anonimus koji su ranije zaprijetili vlastima sajber ratom.

Singapur propisuje strogu regulativu za tradicionalne medije, ali insistira na tome da novo pravilo o licencama ne ugrožava slobode na internetu.

Bonus video: