Smanjeni prihodi Njujork tajmsa

Njujork tajms ima poteškoće da ostvari prihode od reklama, uz pad profita čak i u digitalnom prostoru, što je međutim djelimično nadoknadio dobicima od internet pretplate
54 pregleda 1 komentar(a)
Njujork Tajms, Foto: Wikipedia
Njujork Tajms, Foto: Wikipedia
Ažurirano: 31.10.2013. 16:13h

Američki dnevni list Njujork tajms prijavio je gubitak u trećem kvartalu, zbog pada prihoda od reklama i prodaje Boston Globe-a.

Gubici njujorškog lista su u trećem kvartalu bili 24,2 miliona dolara, u poređenju sa profitom od 2,7 miliona dolara iz istog perioda prošle godine, prenosi Frans pres.

Njujork tajms, koji je prodao većinu svojih manjih listova, ima poteškoće da ostvari prihode od reklama, uz pad profita čak i u digitalnom prostoru, što je međutim djelimično nadoknadio dobicima od internet pretplate.

Ukupan broj digitalnih pretplatnika je na kraju trećeg kvartala bio oko 727.000, što je porast od 28 odsto na godišnjem nivou, dok su prihodi od reklama u trećem kvartalu pali za dva odsto.

Prihodi od reklama u štampanom izdanju pali su 1,6 odsto, dok su prihodi od reklama u internet izdanju smanjeni za 3,4 odsto.

Zbog prodaje Boston Globe-a, Njujork tajms je imao gubitak od 34 miliona dolara, međutim njujorški dnevnik je saopštio da je njegov profit iz poslovanja, koji ne uključuje jednokratne stavke, porastao na 39,9 miliona dolara.

"Treći kvartal 2013. je bio dobar za našu kompaniju. Povećali smo naše prihode, smanjili troškove, i kao posljedica toga, značajno poboljšali naš profit iz poslovanja u poređenju sa istim kvartalom lani", izjavio je predsjednik i izvršni direktor Njujork tajmsa, Mark Tomson.

Bonus video: