Napad na školu za babice u Avganistanu, troje povrijeđeno

Portparol guvernera provincije Nangarhar, Ataulah Kogjani rekao je da su bezbjednosne snage opkolile centar i da su ušle u kompleks da "neutralizuju napadače"
0 komentar(a)
Avganistan, bombaški napad, Foto: Reuters
Avganistan, bombaški napad, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.07.2018. 10:10h

U napadu danas na školu za obuku babica u Džalalabadu u istočnom Avganistanu povrijeđeno je najmanje troje ljudi a napad je i dalje u toku, rekli su za agenciju Frans pres regionalni zvaničnici.

"Napad je usmjeren na naš centar za obuku babica", rekao je portparol pokrajinskog odjeljenja za zdravlje, dok mještani javljaju da se i dalje čuju pucnji iz tog centra gdje su stigle bezbjednosne snage.

Mještani su rekli za Frans pres da su čuli više uzastopnih eksplozija i poslije pucnje.

Portparol guvernera provincije Nangarhar, Ataulah Kogjani rekao je da su bezbjednosne snage opkolile centar i da su ušle u kompleks da "neutralizuju napadače".

On je rekao da se eksplozija dogodila u 11.30 po lokalnom vremenu (9.00 po centralnoevropskom vremenu) i da je u toj fazi troje povrijeđenih odvedeno u bolnice, kao i da je više babica spaseno.

Džalalabad, glavni grad provincije Nangarhara na istoku Avganistana, česta je meta napada talibana ili grupe Islamska država.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Bonus video: