Sirija: U seriji napada stradalo 20 osoba

U jednom od njih, poginula je sedmočlana porodica, u kojoj je bilo četvoro djece, kada je njihov automobil pogodila granata
3 komentar(a)
Sirija, Foto: Beta/AP
Sirija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 18.10.2013. 16:23h

Najmanje 20 ljudi, većinom civila, ubijeno je u sukobu snaga sirijskog režima i pobunjenika, oko prevlasti nad malim, ali strateški važnim gradom Tal-Arana.

U međuvremenu, pobunjenici su ubili najmanje 30 sirijskih vojnika, od kojih su deset pogubili pošto su ih prethodno zarobili, objavila je sirijska Opservatorija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

Prema ovom saopštenju, civili iz Tal-Arana ubijeni su u nizu uzastopnih napada, prenio je AP.

U jednom od njih, poginula je sedmočlana porodica, u kojoj je bilo četvoro djece, kada je njihov automobil pogodila granata.

Još najmanje 12 ljudi, među kojima i šestoro djece, poginulo je u granatiranju Tal-Arana. Među njima je bio i otac sa sinom, navodi Opservatorija.

Tal-Aran se nalazi u blizini grada Sfeir, koji u velikoj mjeri kontrolišu borci džihadisti. On je jedna od meta napada režimskih snaga proteklih mjeseci.

Opservatorija je navela da je, takođe u Tal-Aranu, u granatiranju u četvrtak poginulo devet ljudi, od kojih petoro djece, tako da je bilans smrtno stradalih 21 osoba u protekla 24 sata.

Tal-Aran se smatra strategijski važnom lokacijom, na glavnom putu između grada Alepa i Sfeira.

U blizini Sfeira se nalazi režimski vojni objekat u kome je, kako se vjeruje, smešten dio sirijskog hemijskog oružja, navodi agencija.

Bonus video: