Više od 50 stradalih u Iraku

Najviše napada izvedeno je u iračkoj prijestonici gdje se dogodilo sedam eksplozija automobila-bombi, uključujući jednu u blizini dječijeg igrališta u kojoj je poginulo dvoje djece
0 komentar(a)
Irak, Foto: Beta/AP
Irak, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.10.2013. 19:37h

Najmanje 51 osoba poginula je danas u više eksplozija i samoubilačkih napada u Iraku, čime je nastavljen talas nasilja koji sve više zahvata ovu zemlju.

Najviše napada izvedeno je u iračkoj prijestonici gdje se dogodilo sedam eksplozija automobila-bombi, uključujući jednu u blizini dječijeg igrališta u kojoj je poginulo dvoje djece, javio je AP.

Irak je suočen sa najvećom eskalacijom nasilja od 2008. godine, što pojačava strahovanja da se ta zemlja vraća u vjerske sukobe koji su je doveli do ivice građanskog rata u godinama nakon invazije predvođene sa SAD 2003. godine, podsjeća AP.

Najviše poginulih u današnjem talasu nasilja bilo je u napadu bombaša samoubice koji je uletio automobilom-bombom u naselje u blizini Mosula, 360 kilometara sjeverozapadno od Bagdada, usmrtivši najmanje 15 ljudi, dok je 52 ranjeno, saopštila je iračka policija.

Bonus video: