Florida: Dvije djevojčice uhapšene zbog maltretiranja na internetu

14-godišnja devojčica uhapšena nakon što je na internetu napisala da je psihički maltretirala Rebeku i da ju je baš briga za to
0 komentar(a)
internet, Foto: Shutterstock
internet, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.10.2013. 19:15h

Policija na Floridi je danas uhapsila dvije djevojčice stare 12 i 14 godina zbog onlajn maltretiranja.

Starija od njih dvije je priznala da su na internetu psihički maltretirale dvanaestogodišnju Rebeku Sedvik koja je prije mjesec dana izvršila samoubistvo, izjavio je šerif okruga Polk Grejdi Džad.

Šerif je objasnio da je 14-godišnja devojčica uhapšena nakon što je na internetu napisala da je psihički maltretirala Rebeku i da ju je baš briga za to, pa je policija bila zabrinuta da će ona nastaviti da na isti način maltretira druge devojčice, prenijela je agencija AP.

"Odlučili smo da ne možemo to da zanemarimo. Koga će ona još uznemiravati i maltretirati?", istakao je Džad.

Policija je takođe uhapsila jednu 12-godišnjakinju pod optužbom da je maltretirala Rebeku, koja se 9. septembra popela na toranj u jednoj napuštenoj betonskoj fabrici i bacila se sa njega.

Šerif je dodao da je maltretiranje preko interneta počelo nakon što je 14-godišnjakinja počela da se zabavlja sa dječakom sa kojim se prethodno viđala Rebeka.

"Njoj se to nije sviđalo i počela je da uznemirava Rebeku", rekao je DŽad, pojasnivši da je 12-godišnjakinja ranije bila Rebekina najbolja prijateljica, ali ju je 14-godišnjakinja okrenula protiv nje. Druge djevojčice u školi su takođe prestale da se druže sa Rebekom u strahu da i same ne postanu meta maltretiranja.

Rebeku je "terorizovalo" čak 15 djevojčica, koje su se udružile protiv nje i mjesecima je ogovarale preko internetskih foruma i putem sms-poruka, navode policijske vlasti Floride.

Bonus video: