"Ova žena je prijetnja svijetu, zaustavite je prije nego bude prekasno"

Vjeruje se da Leutvejt stoji iza šest terorističkih napada i da su njeni potezi tokom protekle dvije godine pokazali da raspolaže većom količinom novca
18 komentar(a)
Ažurirano: 14.10.2013. 19:53h

Dokumenta sa računara Samante Leutvejt, Britanke poznatije po nadimku 'Bijela udovica' zabrinuli su policiju. Policija intenzivno traga za ovom ženom, ali podaci sa njenog zaplijenjenog računara ukazuju na to da bi mogla da isplanira smrtonosne napade, prenosi Dnevnih.hr pisanje The Mirrora.

Neimenovani izvor je za The Mirror kazao da se vjeruje da Leutvejt stoji iza šest terorističkih napada i da su njeni potezi tokom protekle dvije godine pokazali da raspolaže većom količinom novca, da ima pristup oružju te da zna da napravi razorne eksplozivne naprave.

"Međunarodna zajednica danonoćno radi kako bi je locirali i uhvatili. Ali, životi stotine ljudi su u opasnosti ako ponovo bude u mogućnosti da napadne. Treba je zaustaviti prije nego bude prekasno jer ona je prijetnja svijetu", kazao je neimenovani izvor.

Pretrage njenog računara su takođe otkrile da je "Bijela udovica" na internetu vrlo često tražila savjete za šminkanje i dijete, stoga agenti strahuju da možda planira da drastično promijeni svoj izgled u pokušaju da uspije u bijegu, piše Daily Mail.

Dnevnik.hr podsjeća da je Interpol izdao međunarodnu potjernicu za ovom ženom za koju se sumnja da je povezana sa napadom na kenijski tržni centar. Potjernica je izdata na zahtjev Kenije, a Interpol je na internet stranici naveo da traži 29-godišnjakinju zbog sumnje da je još u decembru 2011. godine planirala da počini 'krivično djelo' uz pomoć eksploziva.

"Bijelu udovicu" zvanično ne traže zbog napada na Vestgejt, ali istraga napada i dalje traje pa nije isključeno da će Leutvejt i formalno biti dovedena u vezu s njim.

Bonus video: