Maroko: Tinejdžeri uhapšeni zbog slike poljupca na Fejsbuku

Incident je izazvao veliku pažnju među mladim ljudima u Maroku, pa su i drugi parovi na svojim Fejsbuk nalozima objavili slične fotografije
316 pregleda 1 komentar(a)
Poljubac, Foto: Shutterstock
Poljubac, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.10.2013. 14:02h

Marokanska policija je uhapsila tinejžerku i tinejdžera zato što su na društvenoj mreži Fejsbuk objavili sliku na kojoj se ljube, što je podstaklo druge korisnike da objave veliki broja sličnih fotografija, saopštile su tamošnje organizacije za zaštitu ljudskih prava.

"Radi se o dječaku i njegovoj djevojci, koji su uhapšeni u četvrtak zato što su prekršili zakon o nedoličnom ponašanju u javnosti time što su objavili sliku na kojoj se ljube",-rekao je predsjednik udruženja za ljudska prava "Rif" Čakib al-Kajari.

Fotografija je uslikana ispred srednje škole koju tinejdžeri pohađaju, preno je AFP. Oni se nalaze u pritvoskoj jedinici za maloljetnike u gradu Nadoru, na sjeveroistoku Maroka, gdje građani mirno protestuju zahtjevajući njihovo puštanje na slobodu.

Incident je izazvao veliku pažnju među mladim ljudima u Maroku, pa su i drugi parovi na svojim Fejsbuk nalozima objavili slične fotografije.

Bonus video: