Madagaskar: Mještani spalili dvoje evropskih trgovaca organima

Žrtve su spaljene zbog sumnje da se bave trgovinom ljudskim organima pošto su mještani našli tijelo djeteta na plaži
79 pregleda 5 komentar(a)
Madagaskar, Foto: Wikipedia.org
Madagaskar, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 04.10.2013. 12:04h

Grupa mještana na ostrvu Madagaskar žive je spalila dvojicu evropskih državljana i linčovali jednog lokalnog žitelja, za koje su sumnjali da se bave trgovinom ljudskim organima pošto su našli tijelo djeteta na plaži.

Žrtve su uhvatili i ubili mještani ostrva Nosi Bi, prenio je Rojters. Ovaj dio Madagaskara čuven je po vodi tirkizne boje i bijelim pješčanim plažama.

"Mještani su ih sumnjičili za trgovinu organima“, kazao je šef madagaskarske policije Dezire Džonson Rakotondracima. "Izgleda da je jedan od stranca priznao optužbe pred lokalnim mještanima, nakon što su pronašli tijelo mrtvog djeteta“.

Treći osumnjičeni trgovac organima, državljanin Madagaskara, je takođe ubijen. „On je linčovan”, saopštio je šef policije.Jedna od žrtava je Francuz, saopšteno je iz francuskog ministarstva inostranih poslova. Zvaničnik francuskog MUP-a kazao je da je tijelo djeteta nađeno sa uklonjenim organima.

Francusko ministarstvo inostranih poslova je upozorilo 700 svojih državljana na Madagaskaru da izbjegavaju putovanja na teritoriji te zemlje i zatražilo od onih koji planiraju da odu tamo da odlože putovanje.

Analitičari ističu da je stopa zločina na Madagaskaru porasla od kako je prije četiri godine poslije puča Andri Radžoelina preuzeo vlast, izazvavši političke nerede i navevši donatore da joj zamrznu pomoć.

Gotovo 80 odsto domaćinstava sada živi ispod linije siromaštva, što je jedna od najvećih stopa u Africi.

Bonus video: