Avion Qantasa u karantinu zbog zmije

Posada aviona je pronašla malu mandarinsku pacovsku zmiju u putničkom dijelu Boinga 747 pred ukrcavanje putnika na letu za Tokio
54 pregleda 0 komentar(a)
Qantasov avion, Foto: Www.sharesandstocksnews.com.au
Qantasov avion, Foto: Www.sharesandstocksnews.com.au
Ažurirano: 23.09.2013. 11:31h

Avion australijske kompanije Qantas stavljen je u karantin na sidnejskom aerodromu pošto je u njemu nađena zmija duga 20 centimetara, javila je agencija AP.

Posada aviona je pronašla malu mandarinsku pacovsku zmiju u putničkom dijelu Boinga 747 pred ukrcavanje putnika na letu za Tokio, saopštila je kompanija dodajući da su stručnjaci Ministarstva poljoprivrede stavili avion u karantin.

Svih 370 putnika je smješteno u hotele preko noći i biće prevezeni u Japan drugim avionom, jer izolovani avion mora da bude pretražen i dezinfikovan.

Stručnjaci su uspavali zmiju koja je u avion ušla dan prije, u Singapuru. Australijsko ministarstvo poljoprivrede je upozorilo da postoji opasnost da je zmija nosila parazite i bakterije koje nijesu prisutne u zemlji te da tako može izazove "ekološku katastrofu".

Ova vrsta zmije raste do prosječne dužine od 1,2 metra i može da bude širine olovke. Njen otrov je slab i nije opasan za ljude.

AP kaže da zmije nijesu česti putnici u avionima i podsjeća na nedavni incident sa pitonom od tri metra koji se obavio oko dijela krila Qantasovog aviona koji je letio iz Kernsa za Port Moresbi.

Bonus video: