Iran dobio i drugu ženi u vladi

Rohani je od svojih ministara tražio da imenuju žene na važna mjesta u svojim ministarstvima, obećavajući da "diskriminacija u njegovoj vladi neće biti tolerisana"
4 komentar(a)
Masumeh Ebtekar, Foto: En.nasimonline.ir
Masumeh Ebtekar, Foto: En.nasimonline.ir
Ažurirano: 10.09.2013. 16:19h

Predsednik Irana Hasan Rohani imenovao je za potpredsjednicu zaduženu za prirodnu sredinu Masumeh Ebtekar, pa su u njegovoj vladi sada dvije žene.

Izbor Ebtekar za potpredsjednicu drugo je imenovanje žene u panel Rohanijevih potpredsjednika, pošto je za potpredsjednicu za pravosuđe prethodno postavljena Elham Aminazadeh.

Ebtekarova, stručnjak u oblasti zaštite životne sredine i prava žena, bila je potpredsjednica i u vladi predsjednika Mohamada Hatamija od 1997. do 2005. godine. Bila je i portparolka studenata tokom krize sa taocima u ambasadi SAD u Teheranu poslije islamske revolucije 1979. godine.

Rohani je od svojih ministara tražio da imenuju žene na važna mjesta u svojim ministarstvima, obećavajući da "diskriminacija u njegovoj vladi neće biti tolerisana".

Agencija Irna je javila i da je Rohani danas imenovao bivšeg ministra odbrane Alija Šamhanija na čelo Vrhovnog savjeta bezbjednosti.

Bonus video: