Bijela kuća ukinula propusnicu novinaru CNN: Previše pitao o migrantima

Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao "To je dosta" a žena koja stažira u Bijeloj kući bezuspješno je pokušavala da mu oduzme mikrofonre
2 komentar(a)
Donald Tramp novinari, Foto: Reuters
Donald Tramp novinari, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.11.2018. 07:23h

Bijela kuća ukinula je novinarsku propusnicu dopisniku CNN Džimu Akosti posle njegove žustre rasprave s predsjednikom SAD Donaldom Trampom za vrijeme konferencije za novinare.

Rasprava je počela kada je Akosta juče pitao Trampa o karavanu migranata koji idu iz Latinske Amerike ka američkoj južnoj granici s Meksikom.

Kada je novinar pokušao da postavi dodatno pitanje Tramp je rekao "To je dosta" a žena koja stažira u Bijeloj kući bezuspješno je pokušavala da mu oduzme mikrofon.

Predstavnica za štampu Bijele kuće Sara Sanders izdala je saopštenje u kome je optužila Akostu da je "stavio ruke na mladu ženu koja je pokušavala da radi svoj posao kao stažistkinja u Bijeloj kući", dodajući da je to "apsolutno neprihvatljivo".

Interakcija između Akoste i stažistkinje je bila kratka. Akosta je izgledao kao da odguruje njenu ruku dok pokušava da dođe do mikrofona dok je govorio. On joj je rekao "Izvinite, gospođo".

Akosta je u Tviter poruci negirao da je dotakao. CNN je u saopštenju naveo da je Bijela kuća ukinula Akostinu novinarsku propusnicu iz "odmazde zbog njegovih izazovnih pitanja", i optužio predstavnicu za štampu Bijele kuće Saru Sanders da laže o Akostinom ponašanju.

Udruženje izvještača iz Bijele kuće pozvalo je da se povuče odluka o oduzimanju novinarske propusnice izvještaču CNN-a poslije rasprave s Trampom. Udruženje navodi da se propusnica koju izdaju vlasti koristi kao sredstvo za kažnjavanje izvještača.

Novinari koji izvještavaju iz Bijele kuće dužni su da zatraže propusnice kojima mogu svakodnevno da dolaze u novnarske djelove zgrade u zapadnom krilu.

Bonus video: