"Monstrum iz Ohaja" pronađen mrtav

Kastro je pronađen u utorak uveče kako visi u svojoj ćeliji, a zatvorski službenici nisu mogli da ga povrate u život
0 komentar(a)
Ažurirano: 04.09.2013. 06:47h

U zatvorskoj ćeliji pronađen je mrtav Amerikanac Arijel Kastro, osuđen prošlog mjeseca na doživotnu robiju i još preko 1.000 godina zatvora jer je godinama držao zatočene u svojoj kući u Klivlendu tri žene i silovao ih.

Si-Bi-Es i druge američke televizijske stanice, javile su da je 53-godišnji Kastro pronađen u utorak uveče kako visi u svojoj ćeliji i da zatvorski službenici nisu mogli da ga povrate u život.

Kastro (53) je držao zatočene tri žene skoro deset godina, do maja ove godine, kada je jedna od zarobljenica uspjela da pobegne i obavijesti policiju.

Portparol Rehabilitacionog centra u Ohaju Džo Elen Smit, gdje je Kastro bio smješten, je rekao da je on bio sam u ćeliji, i da su ga obilazili na pola sata.

"Kada je pronađen Kastro, medicinski tim je počeo da ga oživljava. Kratko nakon toga je prebačen u ambulantu u zatvoru, gdje je proglašen mrtav u 10:52", rekao je on i dodao da će ovaj slučaj biti ispitan.

Policiji koja je istraživala ovaj slučaj, nikako nije bilo jasno kako niko ko je posjećivao Kastrovu kuću, uključujući članove njegove porodice i njegovu djevojku, nije shvatao šta se tamo dešava

Prema policijskim dokazima i svjedočenju žrtava, on je držao žene u lancima i silovao ih.

On je od 2002. do 2004. pvrp oteo Mišel Najt, potom Amandu Beri i onda Đinu de Hesus, tako što im je ponudio prevoz do kuće. Tri žene uspjele su da se oslobode u maju, pošto je jedna od njih uspjela da dozove komšiju i zatraži pomoć dok Kastro nije bio u kući . Najstarija od otetih žena, Najt, danas ima 32 godine.

U prljavoj, zamračenoj kući, u kojoj su nesrećne žene držane pod ključem, pronađeni su lanci teški 42 kilograma. Jos su jezivije bile priče maltretiranih žena, koje su divljački tučene i silovane.

Kastro im je hranu davao samo jednom dnevno, a vrlo rijetko im je bilo dozvoljavano da koriste kupatilo.

Djevojke držane u zatočeništvu (FOTO: Beta/AP)

Tokom jedanaest godina zatočeništva, Najtova je četiri puta ostajala trudna. Kastro je te trudnoće okončavao tako što ju je danima izgladnjivao, udarao i skakao po njenom stomaku.

Sa druge strane, Kastro je "dozvolio" Berijevoj da rodi dijete krajem 2006. Otkad je zatvoren, on je više puta tražio da vidi Berijevu, ali je sudija odbio te zahtjeve kao nedolične.

Policiji koja je istraživala ovaj slučaj, nikako nije bilo jasno kako niko ko je posjećivao Kastrovu kuću, uključujući članove njegove porodice i njegovu djevojku, nije shvatao šta se tamo dešava.

Odlukom gradskih vlasti Klivlenda, početkom avgusta srušena je kuća Arijela Kastra u kojoj je više od 10 godina držao zatočene tri žene.

Galerija

Bonus video: