Aleksej Puškov: Tragovi sarina ne dokazuju umiješanost vlade

"Nervni gas mogli su da upotrijebe militanti. Ne morate da budete Ajnštajn da to uradite, kao što reče jedan britanski poslanik"
73 pregleda 5 komentar(a)
Aleksej Puškov, Foto: Www.nspm.rs
Aleksej Puškov, Foto: Www.nspm.rs
Ažurirano: 01.09.2013. 20:13h

Tragovi nervnog gasa sarina u Siriji ne mogu se prihvatiti kao dokaz da su vladine snage upotrijebile to hemijsko oružje, kaže predsjedavajući Odbora za međunarodna pitanja ruske državne Dume Aleksej Puškov.

"Tragovi sarina kod Damaska ne dokazuju ništa. Nervni gas mogli su da upotrijebe militanti. Ne morate da budete Ajnštajn da to uradite, kao što reče jedan britanski poslanik", rekao je Puškov na svom nalogu na Twitteru, prenijela je agencija Interfaks.

Američki državni sekretar Džon Keri rekao je danas da su američki eksperti primili uzorke iz Sirije koji dokazuju da je u napadu kod Damaska 21. avgusta upotrijebljeno hemijsko oružje i da se radi o nervnom gasu sarinu.

Za to vrijeme, šef opozicione sirijske Nacionalne koalicije apelovao je danas na arapske zemlje da podrže vojnu akciju protiv Sirije.

"Ja sam ovdje pred vama i apelujem na vaša bratska i ljudska osjećanja i molim vas da podržite međunarodnu operaciju protiv destruktivne ratne mašinerije sirijskog režima", rekao je Ahmed al-Jarba na sastanku ministara spoljnih poslova Arapske lige u Kairu.

Bonus video: