loveint

Zaposleni u NSA špijunirali i svoje partnere

Zaposleni su uglavnom sami priznali tokom poligrafskih ispitivanja da su špijunirali partnere. U tim se slučajevima uglavnom radilo o ljubomori i provjeravanju partnera
2 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2013. 07:53h

Uz sve optužbe za špijuniranje koje opterećuju NSA pojavila se i nova afera. Jedan je anonimni zaposleni Nacionalne agencije za bezbjednost priznao da su špijunirali partnere pojedinih ljubomornih zaposlenih.

Zaposleni NSA-a navodno su za te svrhe koristili sredstva za špijuniranje posljednjih deset godina. Špijunirali su svoje bračne supružnike ili partnere, a iako to nije bilo često, operacija špijunaže imala je šifrovano ime "LOVEINT", prenosi Daily Mail.

Dajen Fejnštajn koja zastupa Senat obavještajnog odbora rekla je da su joj nadležni u NSA-u priznali da je postojao niz "izolovanih slučajeva", ali oni nisu zalazili u korišćenje osobnih podataka Amerikanaca.

"Svaki slučaj nepoštovanja pravila je neprihvatljiv, ali ovaj mali broj slučajeva ne mijenja stav da NSA vodi brigu da spriječi takve zloupotrebe", dodala je ona.

Zaposleni su uglavnom sami priznali tokom poligrafskih ispitivanja da su špijunirali partnere. U tim se slučajevima uglavnom radilo o ljubomori i provjeravanju partnera.

Ova vijest izlazi u javnost u najnezgodnije vrijeme za NSA, u vrijeme koje je puno optužbi za kršenje privatnosti, špijuniranje građana.

Preporučujemo za Vas