NSA nadzire 75% američkog interneta

Program nadziranja ukazuje da NSA može da prati gotovo sve što se dešava na internetu, sve dok je to pokriveno opštim sudskim odobrenjem
0 komentar(a)
NSA, Foto: Nsa.gov
NSA, Foto: Nsa.gov
Ažurirano: 21.08.2013. 07:04h

Američka Nacionalna agencija za bezbjednost (NSA) ima kapacitet da nadzire oko 75 odsto sveukupne američke internet komunikacije, prenio je "Vol strit džrnal".

Pozivajući se na sadašnje i bivše zvaničnike NSA, američki list navodi da je 75 odsto pokrivenosti komunikacije više od onog što su američki zvaničnici otkrili u javnosti.

NSA čuva sadržaj i-mejlova između američkih građana i filtrira domaće telefonske pozive koji se odvijaju putem interneta. Filtriranje NSA, koje se sprovodi sa telefonskim kompanijama, u potrazi je za komunikacijom koja je ili počela ili završila u inostranstvu, ili je potpuno vođena u inostranstvu ali se dogodilo da prođe kroz SAD

"Vol strit džrnal" je istakao da taj program nadziranja ukazuje da NSA može da prati gotovo sve što se dešava na internetu, sve dok je to pokriveno opštim sudskim odobrenjem.

Bivši službenik NSA Edvard Snouden prvi je otkrio detalje tajnog američkog programa nadziranja američke elektronske komunikacije, zbog čega su ga američke vlasti optužile za špijunažu.

NSA navodi da je njen program nadzora legalan.

Bonus video: