Tajland: Zaplijenjeno milion tableta metamfetamina

Na Tajlandu zaplijenjeno skoro milion tableta metamfetamina koje su bile sakrivene u krovu kamiona. Tri muškarca i jedna žena uhapšeni zbog sumnje da su švercovali drogu
1 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2013. 10:34h

Tajlandska policija je zaplijenila oko 980.000 tableta metamfetamina, vrijednosti od skoro šest miliona dolara, koje su bile sakrivene u krovu kamiona za koji se vjeruje da je išao iz sjevernog Tajlanda u Bangkok.

Poslije dobijene dojave, odredi policije za borbu protiv narkotika i lokalni vojni zvaničnici postavili su blokade na putu u provinciji Čijang Rai, u regionu Zlatni trougao, na sjeveru Tajlanda.

"Ovo je velika zaplijena - još jedna velika zaplijena, skoro milion tableta", izjavio je zamjenik šefa lokalne policije Virat Sumanapan, dodajući da bi cijena u Bangkoku iznosila do šest dolara za pilulu.

Tri muškarca i jedna žena iz susjedne provincije Čijang Mai uhapšeni su zbog sumnje da su švercovali drogu.

Region Zlatni trougao, koji se nalazi na granici Tajlanda, Mjanamara i Laosa, već dugo je veliki centar trgovine opijumom, a od nedavno i metamfetaminom, navodi AFP.

Prema podacima Kancelarije UN za drogu i kriminal, u tom regionu se svake godine proizvede najmanje 14 miliona tableta čija ulična vrijednost iznosi 8,5 milijardi dolara.

Droga se, uglavnom, proizvodi u izolovanim mobilnim laboratorijama sakrivenim u šumama države Šan u Mjanmaru, koji je i dalje drugi najveći izvor opijuma u svijetu poslije Avganistana.

Galerija

Bonus video: