Ubijen sin vođe Muslimanske braće

Amar Badije (38) preminuo je od posljedica ranjavanja dok je protestovao na trgu Ramzez u petak, saopštila je danas partija Sloboda i pravda na svojoj Facebook stranici
0 komentar(a)
Kairo, Foto: Beta/AP
Kairo, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.08.2013. 12:29h

Jedan od sinova vrhovnog vjerskog vođe pokreta Muslimanska braća Mohameda Badijea ubijen je u petak u Kairu tokom protesta nazvanog "Dan gnjeva".

Amar Badije (38) preminuo je od posljedica ranjavanja dok je protestovao na trgu Ramzez u petak, saopštila je danas partija Sloboda i pravda na svojoj Facebook stranici, a prenijela je agencija Rojters.

Nije poznato gdje se nalazi njegov otac Mohamed, koji je optužen za izazivanje nasilja i kome suđenje treba da počne 25. avgusta.

Kada su egipatske snage bezbjednosti 14. avgusta krenule da uklanjaju dva protestna kampa islamističkih demonstranata u Kairu, izbili su sukobi i tog dana je blizu 600 ljudi izgubilo život.

Među poginulima je bila i 17-ogodišnja ćerka jednog od uhapšenih lidera Muslimanske braće Mohameda el Beltagija, Asma el Beltagi.

U jučerašnjim sukobima demonstranata i snaga bezbjednosti poginulo je oko 100 ljudi.

Situacija u Egiptu se ne smiruje još od svrgavanja Hosnija Mubaraka 2011. godine i dolaska na vlast Mohameda Morsija godinu dana kasnije.

Bonus video: