Tužilaštvo kompletiralo optužnicu protiv Pistorijusa

Pistorijus tvrdi da je od nesrećne djevojke pomislio da je provalnik, dok tužilaštvo smatra da se radi o ubistvu sa predumišljajem
1 komentar(a)
Oskar Pistorijus, Foto: Beta/AP
Oskar Pistorijus, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 13.08.2013. 16:56h

Tužilaštvo je danas saopštilo da je kompletiralo optužnicu koja tereti južnoafričkog paraolimpijca Oskara Pistorijusa da je u februaru ove godine namjerno ubio svoju djevojku Rivu Stenkemp.

Suđenje Pistorijusu biće nastavljeno u ponedjeljak.

"Završili smo optužnicu, koja će biti predstavljena u ponedjeljak", rekla je portparolka Nacionalnog javnog tužilaštva Bulelva Makeke".

Policija je takođe, u posebnom izvještaju saopštila da je završila istragu ovog slučaja. Pistorijus (26) je optužen da je ubio Rivu Stenkemp u svovoj kući u Pretoriji hicima iz vaternog oružja u ranim jutarnjim satima 14. februara, i to pucajući kroz zatvorena vrata kupatila.

Pistorijus tvrdi da je od nesrećne djevojke pomislio da je provalnik, dok tužilaštvo smatra da se radi o ubistvu sa predumišljajem za koje je predviđena doživotna zatvorska kazna.

Stenkamp, koja se mjesecima unazad viđala sa Pistorijusom, pronađena je mrtva na podu kupatila u Pistorijusovoj kući sa smrtonosnim povredama glave, ruke i kuka.

Advokati južnoafričkog paraolimpijca pokušavaju da optužbu preinače u ubistvo iz nehata. Pistorijus je u junu pušten da se brani sa slobode uz kauciju od 78.000 eura.

Bonus video: