Automobilom se zaletio na ljude na šetalištu, ubio jednu i povrijedio 11 osoba

Mušakarac izlazi i osmatra mjesto nekoliko minuta a zatim se vraća u kola i zaleće u šetače
5 komentar(a)
Los Anđeles šetalište, Foto: Beta/AP
Los Anđeles šetalište, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 05.08.2013. 12:03h

Policija je uhapsila muškarca osumnjičenog da je ubio jednu Italijanku i ranio 11 osoba kada se namjerno zaletio kolima na popularno šetalište u Los Anđelesu.

Nejtan Luis Kambel (38) uhapšen je pošto je, oko dva sata poslije incidenta, ušao u stanicu policije u četvrti Santa Monika i rekao da je bio umiješan.

Kambel, građanin Los Anđelesa, juče je zadržan u pritvoru uz kauciju od milion dolara. Pomoćnik šefa policije Kirk Albaniz odbio je da govori o motivu ali je rekao da nema razloga za vjerovanje da je napad bio teroristički čin ili da je još neko bio umiješan.

Na sigurnosnim snimcima sa šetališta Venis, koje na ljetnji vikend može da privuče 150.000 ljudi, vidi se muškarac kako parkira crni automobil, izlazi i osmatra mjesto nekoliko minuta a zatim se vraća u kola i zaleće u šetače.

Italijanka je identifikovana kao 32-ogodišnja Aliće Grupioni. Njena porodica u Bolonji rekla je za italijansku novinsku agenciju La Prese da je u Los Anđeles doputovala na medeni mjesec.

Grupioni je bila menadžerka porodičnog preduzeća Sira, proizvođača radijatora. Njen otac, Valerio Grupioni, vodi kompaniju, a nekada je bio predsjednik fudbalskog kluba Bolonja, piše La Prese.

Porodica je odbila da razgovara sa Asošijeted presom. Prema saopštenju policije, jedna osoba je u kritičnom stanju, dvije su u ozbiljnom, a ostalih osam pretrpjele su manje ozbiljne povrede.

Bonus video: