Upitan Obamin let za Moskvu

Moguće otkazivanje susreta dva svjetska lidera u Moskvi je odraz zabrinutosti Obamine administracije da bi Kremlj mogao da odobri privremeni azil odbjeglom američkom obavještajcu
5 komentar(a)
Obama i Putin, Foto: Reuters
Obama i Putin, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.07.2013. 08:55h

Vašington razmatra mogućnost da otkaže susret američkog predsjednika Baraka Obame sa šefom ruske države Vladimirom Putinom u Moskvi, mada se ne dovodi u pitanje prisusutvo Obame na Samitu G20 u Sankt Petesburgu, saopštio je portparol Bijele kuće Džej Kerni.

"Predsednik namjerava da putuje u Rusiju na Samit G20 i ja nemam više najava sem onoga što smo rekli ranije o putovanju predsjednika u Rusiju na jesen'', izjavio je portparol Bijele kuće.

Moguće otkazivanje susreta dva svjetska lidera u Moskvi je odraz zabrinutosti Obamine administracije da bi Kremlj mogao da odobri privremeni azil odbjeglom američkom obavještajcu Edvardu Snoudenu, posle skoro mjesec dana boravka na moskovskom aerodromu Šeremetjevo.

Bijela kuća je pozvala Moskvu da izruči 30-godišnjegi bivšeg vladinog službenika SAD-u, gdje se suočava sa optužbama za odavanje informacija o tajnim američkim programima nadgledanja interneta i prisluškivanja telefona, navodi AP.

Dvodnevni Samit G20 planiran je 5. i 6. septembra u Sankt Petersburgu.

Bonus video: