Klintonova naplaćuje 200.000 dolara po govoru

Nastupajući na raznim privatnim poslovnim skupovima, Klintonova naplaćuje 200 hiljada dolara po govoru od kada je početkom ove godine napustila zvaničnu politiku
0 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Rojters
Hilari Klinton, Foto: Rojters
Ažurirano: 12.07.2013. 13:20h

Bivša američka državna sekretarka, nastupajući na raznim privatnim poslovnim skupovima, naplaćuje 200 hiljada dolara po govoru od kada je početkom ove godine napustila zvaničnu politiku, piše Vašington post.

Poslednji govor je održala prošlog mjeseca u Čikagu, pred petnaest hiljada stručnjaka koji se bave ljudskim resursima u velikim kompanijama, a glavna tema izlaganja je bila imigraciona i reforma zdravstvenog osiguranja, i kako to utiče na posao kojim se oni bave.

Vašingtonski dnevnik navodi da je Klinton od kada je prije šest mjeseci napustila mjesto šefice Stejt departmenta, učestvovala na skupovima jednog građevinskog konzorcijuma iz Dalasa, banketu grupe menadžera iz Los Anđelesa, kao i samitu direktora velikih kompanija iz Mičigena.

Predviđeno je da u narednim mjesecima, govori i na skupovima agencija za nekretnine, velikih prodajnih salona automobila, kao i na simpozujumu kliničkih psihologa.

Vašington post ocjenjuje da Hilari Klinton, dok na ovaj način zarađuje novac, i dalje vaga da li da se kandiduje na predsjedničkim izborima 2016. godine, dok zainteresovani predstavnici raznih profesija i industrija žele da ostvare kontakt sa nekim ko bi mogao da bude budući lider SAD.

Sličan put sa učešćem na konvencijama i skupovima velikih firmi, imali su i nekadašnji državni sekretari Madlen Olbrajt, Kolin Pauel i Kondoliza Rajs, ali su dobijali mnogo manje sume novca, dodaje list.

Bonus video: