Španija: Razbijena mreža švercera kokaina

U saopštenju se navodi da je zaplijenjeno i 11 komada vatrenog oružja, uključujući jednu pušku, kao i 7,765 miliona dolara u gotovini
1 komentar(a)
BIH, Speed, zaplijenjena droga, Foto: Klix.ba
BIH, Speed, zaplijenjena droga, Foto: Klix.ba
Ažurirano: 11.07.2013. 18:36h

Španska policija saopštila je da je poslije dvogodišnje operacije razbijen međunarodni lanac šverca kokaina. Uhapšeno 74 ljudi u Španiji, Brazilu i Kolumbiji.

Uhapšeno je 70 muškaraca i četiri žene i među njima su Španci, Kolumbijci, Portugalci, Iranci i Bolivijci.

Policija je zaplijenila 575 kilograma kokaina i zatvorila pet tajnih laboratorija u zajedničkoj akciji sa američkom, brazilskom i francuskom policijom.

U saopštenju se navodi da je zaplijenjeno i 11 komada vatrenog oružja, uključujući jednu pušku, kao i 7,765 miliona dolara u gotovini.

Pretpostavlja se da je na čelu tog lanca droge i novca od Južne Amerike do Evrope bio "poznati kolumbijski diler droge", koji je živio u Brazilu, a uhapšen je u Rio de Žaneiru.

Kokain je poslat u Španiju i prebačen u pet laboratorija u Malagi, Madridu i Kordobi, kako bi bio rasparčan i potom prodavan u Španiji, Francuskoj i Italiji, navela je policija.

Droga je prevožena skrivena u automobilima a dva automobila zaplijenjena su u Marseju na jugu Francuske i u jednom od njih je bilo sakriveno 30 kilograma kokaina, navodi AFP.

Bonus video: