Bejrut: Snažna eksplozija pogodila sjedište Hezbolaha

Televizija Al-Manar objavila je da je eksploziju prouzrokovala bomba u automobilu koji je bio ostavljen na parkingu islamskog centra.
117 pregleda 2 komentar(a)
Hezbolah vojska, Foto: Beta/AP
Hezbolah vojska, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 09.07.2013. 10:27h

Uporište Hezbolaha na jugu Bejruta danas je pogodila snažna eksplozija, u kojoj je povrijeđeno osamnaest osoba, prenose libanski bezbjedonosni zvaničnici.

Oni za sada nisu mogli sa sigurnošću reći da li je eksplozija u Beir el-Abedu izazvana bombom postavljenom u automobilu, ali su dodali da je bomba bila podmetnuta u u blizini benzinske pumpe.

Televizija Al-Manar koja pripada Hezbolahu objavila je da je eksploziju prouzrokovala bomba u automobilu koji je bio ostavljen na parkingu islamskog centra.

Ranije, u maju ove godine, dvije rakete su pogodile uporište Hezbolaha na jugu Bejruta, i u tom napadu su ranjene četiri osobe. Napad je bio izvršen svega par sati pošto se vođa Hezbolaha Šeik Hasan Nazralah obavezao na pomoć sirijskom predsjedniku Bašaru el-Asadu u građanskom ratu.

Neke grupe sirijskih pobunjenika prijetila su napadima u Libanu zbog pridruživanja Hezbolaha snagama predsjednika Asada u borbi protiv opozicionih snaga.

Hezbolah se otvoreno pridružio ratu koji se vodi u Siriji, a njegovi borci doprinijeli pomogli su pobjedu režimskih snaga koje su zauzele strateški značajan grad Kuseir.

Bonus video: