Deripaska će svoj milionski bonus podijeliti radnicima kroz akcije

Aluminijska kompanija Rusal saopštila je da će bonus od oko tri miliona dolara biti opredijeljen za 120 radnika kompanije
1 komentar(a)
Oleg Deripaska, Foto: EPA
Oleg Deripaska, Foto: EPA
Ažurirano: 06.07.2013. 08:09h

Ruski milijarder Oleg Deripaska, vlasnik Rusala, čiji CEAC je i jedan od ključnih vlasnika podgoričkog Kombinata aluminijuma, odlučio je da se odrekne bonusa za 2012. godinu i da taj novac podijeli radnicima, kroz akcije, piše BBC.

Aluminijska kompanija Rusal saopštila je da će bonus od oko tri miliona dolara biti opredijeljen za 120 radnika kompanije.

Deripaska, čija se imovina, prema Forbesu, procjenjuje na oko 8,5 milijardi američkih dolara, na čelu Rusala je od 2009. godine.

Rusal, kako piše BBC, jedan je od najvećih globalnih proizvođača aluminijuma, i zapošljava više od 72.000 ljudi širom svijeta. Osnovan je 2000. godine a posjeduje 20 kombinata u 19 zemalja.

Deripaska je dospio u centar pažnje svjetske javnosti 2008. godine, kada su se britanski laburisti i konzervativci morali braniti od tvrdnji medija da su imali sumnjive poslove sa njim.

Tadašnji kancelar Džordž Ozborn je tada snažno odbacio tvrdnje da je od Deripaske tražio donaciju tokom boravka ruske jahte na Krfu.

Bonus video: