Tramp odao priznanje Borisu Džonsonu

Tramp će sjutra i preksjutra u Belgiji učestvovati na samitu NATO
0 komentar(a)
Donald Tramp, Foto: Reuters
Donald Tramp, Foto: Reuters
Ažurirano: 10.07.2018. 14:58h

Predsjednik SAD Donald Tramp odao je danas priznanje, kako je rekao svom prijatelju Borisu Džonsonu, bivšem britanskom šefu diplomatije koji je juče podnio ostavku zbog neslaganja s planovima za Bregzit britanske premijerke Tereze Mej.

"Boris Džonson je moj prijatelj, bio je vrlo ljubazan prema meni", rekao je Tramp u Bijeloj kući pred polazak na evropsku turneju.

Tramp će sjutra i preksjutra u Belgiji učestvovati na samitu NATO, zatim u petak ide u Veliku Britaniju da se sastane s Terezom Mej, a za 16. jul u Helsinkiju je zakazan sastanak s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom.

"Cijenim Borisa Džonsona, uvjiek sam ga cijenio. Mnogo me je podržavao. Možda ću razgovarati s njim kad budem tamo ", rekao je Tramp.

Američki predsjednik je rekao da nije razgovarao s Terezom Mej od kada su Boris Džonson i ministar za Bregzit Dejvid Dejvis podnijeli ostavke.

Tramp je rekao da britanski narod treba da odluči o sudbini Tereze Mej, čija vlada je u krizi zbog neslaganja oko Bregzita, ali je i dodao da se on jako dobro slaže s njom i da sa njom ima dobre odnose.

Bonus video: