GODIŠNJI IZVJEŠTAJ "TVIPLOMATIJA"

Ispred pape Franja i Narendre Modija: Najpraćeniji lider na Tviteru je...

Ukupno 187 predsjednika država i vlada ima naloge na Tviteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Sjeverna Koreja, Svazilend i Turkmenistan
50 pregleda 0 komentar(a)
Tviter, Foto: Shutterstock
Tviter, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 31.01.2019. 10:09h

Američki predsjednik Donald Tramp je lider koji je najviše praćen na Tviteru, ispred pape Franja i indijskog premijera Narendre Modija, navodi se u danas objavljenom godišnjem izvještaju "Tviplomatija" (Twiplomacy) organzacije Berson Kon end Volf (Burson Cohn and Wolfe).

Oko 52 miliona korisnika Tvitera prati nalog američkog predsjednika koji je postao svjetski lider s najviše pratilaca na toj društvenoj mreži od oktobra 2017. godine. Tramp je tada premašio poglavara Rimoktaločke crkve sa 47 miliona korisnika Tvitera koji prate njegove naloge na devet jezika, navodi se u anketi.

"Indijski premijer zauzima treće i četvrto mjesto sa 42 miliona pratilaca na ličnom i 26 miliona na njegovom zvaničnom nalogu", dodaje se istraživanju.

U Evropi je britanska premijerka Tereza Mej najviše praćena sa oko pet miliona korisnika. Slijedi francuski predsjednik Emanuel Makron sa tri miliona.

Ukupno 187 predsjednika država i vlada ima naloge na Tviteru, dok šest država nemaju svoje zvaničnike na toj društvenoj mreži, a to su Laos, Mauritanija, Nikaragva, Sjeverna Koreja, Svazilend i Turkmenistan.