Spašena beba u Kini: Dječaka bacili u toalet i pustili vodu

Vatrogascima i ljekarima je trebalo gotovo sat vremena da uz pomoć kliješta i testera uklone dio po dio cijevi
5 komentar(a)
beba, Foto: Shutterstock.com
beba, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 28.05.2013. 08:07h

Jedan novorođeni dječak u Kini spasen je iz kanalizacione cijevi, nakon što ga je neko bacio u toalet i pustio vodu, prenijeli su kineski državni mediji.

Internet portal hangzhou.com.cn prenosi izjavu neimenovanog policajca iz grada Đinhua na istoku zemlje:

"Beba je srećom preživjela, a osoba koja ga je napustila se sumnjiči za pokušaj ubistva", prenijela je agencija AFP.

Građani pomenutog grada su pozvali vatrogasce nakon što su iz "čučavca" na četvrtom spratu jedne stambene zgrade čuli plač bebe, za koju se ispostavilo da je stara samo dva dana.

Pokušaji da dječak bude izvučen iz toaleta nisu prvo dali rezultata, ali su vatrogasci zatim isjekli dio kanalizacione cijevi promjera od deset centimetara, u kojem se dijete i dalje nalazilo, i odnijeli ga u lokalnu bolnicu.

Vatrogascima i ljekarima je trebalo gotovo sat vremena da uz pomoć kliješta i testera uklone dio po dio cijevi, a kad su konačno uspjeli da izvade dijete, pokazalo se da je on i dalje spojen sa placentom, navode medijski izvještaji, dodajući da je prošlo najmanje dva sata od pronalaženja do spasavanja bebe.

Dečak težak 2,3 kilograma je zadobio posjekotine na licu i tijelu, a njegov puls je u jednom trenutku bio nizak. On je kasnije smješten u inkubator i sada je u stabilnom stanju, a policija i dalje traga za njegovim roditeljima.

Bonus video: