Bangladeš: Najmanje 150 nestalih u brodolomu

Nesreće na brodovima i feribotima su vrlo česte u Bangladešu zbog nepoštovanja osnovnih mjera bezbjednosti i prenatrpanosti
0 komentar(a)
brodolom, Foto: Presstv.com
brodolom, Foto: Presstv.com
Ažurirano: 13.03.2012. 07:35h

Najmanje 150 osoba se vode kao nestale nakon brodoloma u Bangladešu, kada je rano jutros potonuo feribot koji je prevozio 200 putnika, saopštila je policija, navodeći da je spaseno 30-ak putnika.

Feribot na dva nivoa, Šariatpur 1, naletio je na drugi brod na rijeci Megna, jugoistočno od glavnog grada Dake, rekao je Frans presu šef lokalne policije Šahidul Islam.

"Oko 35 putnika je spaseno i oni su prebačeni na drugi feribot. Međutim, više od 150 ljudi se vode kao nestali", rekao je Islam.

Brod sa spasilačkom ekipom obilazi mjesto nesreće kako bi utvrdio tačnu lokaciju potonulog feribota.

Jedan od preživjelih putnika, koji ne zna za sudbinu osmoro svojih rođaka, ispričao je novinarima da su putnici uglavnom spavali kada se dogodila nesreća.

Nesreće na brodovima i feribotima su vrlo česte u Bangladešu zbog nepoštovanja osnovnih mjera bezbjednosti i prenatrpanosti.

U toj zemlji veoma bogatoj rijekama i jednoj od najsiromašnijih na svijetu, prema zvaničnim podacima, više od 95 odsto malih i srednjih plovila u Bangladešu ne odgovara minimalnim mjerama bezbjednosti.

Bonus video: