Kina: Hapšenje zbog lažnih dojava o bombama na aerodromima

Uprava za civilnu avijaciju navela je da je zaprijećena kazna za lažno širenje informacija o terorističkim napadima do 15 godina zatvora
50 pregleda 0 komentar(a)
aerodrom, Foto: Shutterstock.com
aerodrom, Foto: Shutterstock.com
Ažurirano: 18.05.2013. 07:59h

Jedan čovjek je uhapšen zbog sumnje da je upućivao lažne dojave o bombama na nekoliko domaćih avionskih letova na putu za Šangaj, saopštili su danas kineski zvaničnici.

To je bio drugi put za nedjelju dana da su kineski letovi zaustavljeni zbog lažnih dojava o bombi. Drugi muškarac uhapšen je u četvrtak zbog sumnji da je upućivao lažne pozive prethodnog dana.

Kineska civilna uprava za avijaciju saopštila je da je 43-godišnji muškarac čije je prezime Dži iz istočnog grada Jančenga uhapšen pod sumnjom da je upućivao te dojave juče popodne i širio lažne informacije o navodnim bombama na nekoliko letova za Šangaj iz Pekinga, Guangdžua, Čongćinga i Šenzena.

Uprava ne navodi mogući razlog za te pozive.

Kineska agencija Sinhua navela je da su zbog dojava o podmetnutim bombama u petak uveče zaustavljeni svi odlazeći letovi sa aerodroma Čongćing, a letovi ka tom aerodromu vraćeni su na odredišta.

Uprava za civilnu avijaciju navela je da je zaprijećena kazna za lažno širenje informacija o terorističkim napadima do 15 godina zatvora.

Prošle godine čovek koji je uputio lažnu dojavu o bombi u gradu Donguanu, da bi odložio dolazak nekoga kome duguje novac, kažnjen je sa četiri godine zatvora.

Bonus video: