Grupa "Occupy Wall Street" ostaje bez novca

Demonstranti okupljeni u pokretu Okupirajmo Vol Strit upozoravaju su da će do kraja mjeseca ostati bez novca. To dovodi u pitanje budućnost pokreta koji je prošle godine pokrenuo nacionalni talas nezadovoljstva socijalnom nepravdom.
0 komentar(a)
Okupirajmo Vol Strit, Foto: Rojters
Okupirajmo Vol Strit, Foto: Rojters
Ažurirano: 11.03.2012. 18:46h

Donacije su se prorijedile šest mjeseci otkako su podignuli kamp u parku blizu Vol Strita. Slične akcije tada su sprovedene širom SAD-a. Izvještaj od 2. marta pokazuje da je pokret prikupio 44.828 dolara, uz 90.000 dolara koji su namijenjeni za moguće plaćanje kaucija članovima koji će biti uhapšeni tokom najavljenih protesta "American Spring" (Američko proljeće).

U izvještaju, objavljenom na internet stranici ove grupe, navodi se da su prošle nedjelje prikupili 1.556 dolara, a 14.942 dolara potrošena su na kuhinju, bolničku uslugu, prevoz autobusima i podzemnom željeznicom kao i za štampanje propagandnog materijala.

Posljednje donacije predstavljaju veliki pad u odnosu na oko 500.000 dolara, koliko je pokret prikupio za nekoliko nedjelja nakon što je 17. septembra prošle godine kamp podignut u njujorškom parku Zukoti.

Od početka akcije Okupirajmo Vol Strit pokretu je donirano 730.000 dolara, stoji u izvještaju. Imaju i tzv. poreskog donatora, Savez za globalnu pravdu sa sjedištem u Tjuksonu, čije su donacije oslobođene plaćanja poreza.

Bonus video: