Dječak (13) ubio majku zbog video igrice

Kruks, koji sada ima 14 godina, optužen je za prvostepeno ubistvo i napad s namjerom seksualnog zlostavljanja 24. marta 2012. godine
4 komentar(a)
Ažurirano: 05.05.2013. 09:38h

Trinaestogodišnji Noa Kruks iz američke države Ajove, osumnjičen za ubistvo i pokušaj silovanja svoje majku Grečen, počinio je te zločine zato što mu je majka oduzela video igricu, otkriveno je na suđenju.

Porota je juče preslušala snimak poziva dječaka Hitnoj pomoći, u kojem priznaje ubistvo.

"Ne šalim se. Mrtva je. Plašim se. Ubio sam svoju mamu pištoljem. Ne znam zašto sam to uradio”, čuje se kako dječak govori na snimku.

Kruks, koji sada ima 14 godina, optužen je za prvostepeno ubistvo i napad s namjerom seksualnog zlostavljanja 24. marta 2012. godine.

Tokom razgovora sa operaterom Hitne pomoći, koji je trajao oko 10 minuta, dječak je nekoliko puta priznao zločin, prenio je “Dejli mejl”.

Upravo je majka bila ta koja je Noi za 11. rođendan kupila pištolj. Otac je dodao da je Noa jednom rekao da je poželio da ubije majku, ali da ga nije ozbiljno shvatio

On je takođe naveo da je njegovo oružje ispražnjeno i izrazio zabrinutost da bi ga policija mogla ubiti.

"Želim da je to bio samo san i da mogu da se probudim i poljubim i zagrlim svoju mamu”, rekao je dječak.

On je dalje ispričao kako mu je majka tokom dana napravila krofne i izrazio nevjericu što ju je ubio nakon toga. Onda je otkrio da se razbjesnio što mu je majka oduzela video igricu “Poziv na dužnost” (Call of Duty), jer je zapostavio školu.

"Nešto me je obuzelo", rekao je dječak operateru, dodajući da su propali njegovi snovi o dobrom fakultetu i ženidbi sa svojom djevojkom iz razreda.

Vilijem i Grečen Kruks

Tijelo Grečen Kruks izrešetano mecima pronađeno je na kauču u porodičnoj kući. Bila je gola od struka na dole, naveo je zamjenik okružnog šerifa Džef Haftalin na suđenju.

Policija je po dolasku u kuću, kako je ispričao, zaplijenila pištolj kalibra 22, koju su našli na stolici u trpezariji. Policija je potom stavila dječaku lisice i odvela ga u stanicu. Greg Holbak, drugi zamjenik šerifa, ispričao je da dječak nije plakao niti pokazivao bilo kakve emocije tokom privođenja.

Advokat Noe Kruksa tvrdi da njegov klijent nije ubio majku, te da je dječak pretrpio “napad bijesa” i bio neuračunljiv u vrijeme ubistva. Dječakova odbrana tvrdi da Kruks pati od psihičkog poremećaja zbog kojeg ima epizode impulsivnog, agresivnog i nasilnog ponašanja.

Dječak je ispričao kako mu je majka tokom dana napravila krofne i izrazio nevjericu što ju je ubio nakon toga. Onda je otkrio da se razbjesnio što mu je majka oduzela video igricu “Poziv na dužnost” (Call of Duty), jer je zapostavio školu

Upravo je majka bila ta koja je Noi za 11. rođendan kupila pištolj. Otac je dodao da je Noa jednom rekao da je poželio da ubije majku, ali da ga nije ozbiljno shvatio.

Bonus video: