Libijski avion pogođen prilikom slijetanja

Libijski avion sa oko 150 putnika pogođen je dok se pripremao da sleti na aerodrom u Tripoliju. Niko nije povrijeđen, letjelica nije pretrpila veliku štetu
0 komentar(a)
Burak Air, Libija, Foto: AP
Burak Air, Libija, Foto: AP
Ažurirano: 18.04.2013. 09:07h

"Boing 737" libijske aviokompanije nalazio se na nekoliko kilometara od aerodroma u Tripoliju kada je sinoć pogođen. Za sada nije poznato da li je u pitanju bio napad.

Pucnjava tokom slavlja je redovna pojava u Libiji, gdje su zaostale velike količine oružja poslije rata 2011. godine kada je svrgnut dugogodišnji lider Moamer Gadafi.

"Dok se pripremao da sleti, avion je pogođen u donji dio trupa, u dijelu gdje se nalazi toalet. Avion je poslije toga bezbjedno sletio", javila je agencija Rojters, pozivajući se na neimenovane izvore iz libijske aviokompanije "Burak er".

Drugi izvor navodi da nije poznato šta se tačno dogodilo, ali da se vjeruje da je u pitanju "slučajan pucanj". Prema njegovim riječima, bezbjednost na aerodromu je pojačana, ali za sada nije ništa sumnjivo pronađeno.

Avion je iz Bengazija, na istoku Libije, letio za Tripoli.

Ovaj incident izazvao je paniku među putnicima, a jedna žena je prebačena u bolnicu zbog posljedica šoka koji je pretrpila.

Bonus video: