Izrael: Obama manje propalestinski orijentisan

Prema anketi, među Izraelcima je sada 39 odsto onih koji smatraju da je Obamin stav "neutralan", dok je ranije tako mislilo njih 26 odsto
2 komentar(a)
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Barak Obama, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.03.2013. 09:26h

Izraelci smatraju da je Barak Obama manje "propalestinski orijentisan", poslije posjete američkog predsjednika Izraelu i Zapadnoj obali, rezultat je objavljenog istraživanja.

Obama je od 20. do 22. marta boravio u svojoj prvoj posjeti Izraelu i palestinskim teritorijama kao predsjednik SAD

Među Izraelcima sada je 16 odsto onih koji misle da je Obama naklonjen Palestincima, dok je prije njegove prošlonedjeljne posjete ovako mislilo 36 odsto Izraelaca. Broj onih koji misle da Obama podržava Izraelce ostao je skoro isti - sada ih je 27 odsto, u odnosu na 26, koliko ih je bilo prije posjete.

Prema anketi, među Izraelcima je sada 39 odsto onih koji smatraju da je Obamin stav "neutralan", dok je ranije tako mislilo njih 26 odsto. Istraživanje, čije je rezultate objavio Džeruzalem post, obuhvatilo je 500 ispitanika.

Obama je od 20. do 22. marta boravio u svojoj prvoj posjeti Izraelu i palestinskim teritorijama kao predsjednik SAD. Pored izraelsko-palestinskog konflikta, na dnevnom redu posjete bilo je iransko nuklaerno pitanje, kao i kriza u Siriji.

Bonus video: