Hilari Klinton podržala gej brakove

"Osporiti mogućnost za brak našim ćerkama i sinovima samo zbog toga koga oni vole predstavljalo bi odbijanje da dobiju šansu da žive u skladu sa onim što im je Bog podario"
64 pregleda 3 komentar(a)
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Hilari Klinton, Foto: Rojter
Ažurirano: 18.03.2013. 21:11h

Bivša američka državna sekretarka Hilari Klinton podržala je danas gej brakove. LGBT populacija u SAD zaslužuje sva prava koja imaju i ostali građani, kaže ona.

Klintonova, koju mediji povezuju s mogućom kandidaturom na predsjedničkim izborima 2016. godine, je i tokom svoje službe u Stejt departmentu podržavala tu zajednicu, ali se sada prvi put uključila u akcije koje organizuju nevladine organizacije.

Ona je svoju podršku iskazala u šestominutnom videu, koji je izdala organizacija Kampanja za ljudska prava.

Klintonova je to saopštila samo nekoliko dana nakon izjave svog supruga Bila, koji je apelovao na Vrhovni sud SAD da ukine zakon iz 1996. godine, kojim se brak definiše kao zajednica muškarca i žene. On je sada, zakon koji je tada potpisao, nazvao diskriminatorskim.

U danas objavljenom videu, Hilari kaže da su se, kao i kod mnogih drugih ljudi, njena gledišta mijenjala tokom vremena, tako što je razgovarala s ljudima i čula za iskustva kroz koja su oni prolazili.

"Osporiti mogućnost za brak našim ćerkama i sinovima samo zbog toga koga oni vole predstavljalo bi odbijanje da dobiju šansu da žive u skladu sa onim što im je Bog podario", zaključila je Klintonova.

Bonus video: