Iran Obami: I mi imamo sve opcije na stolu

SAD, Izrael i veliki broj zapadnih zemalja smatraju da Iran želi da se domogne nuklearne bombe, što Teheran poriče
3 komentar(a)
Masud Jazajeri, Foto: Emirates247.com
Masud Jazajeri, Foto: Emirates247.com
Ažurirano: 17.03.2013. 19:53h

Jedan od glavnih vojnih komandanata iranske vojske poručio je predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Baraku Obami da i Teheran ima sve opcije na stolu, reagujući na sličnu izjavu koju je američki lider nedavno dao.

Izrael je više puta zaprijetio da će vojno djelovati da bi spriječio Iran da se domogne nuklearne bombe

"Gospodine Obama, nemojte se zavaravati. Prije nego što se dublje zaglibite u močvaru ovog regiona, idite kući", rekao je brigadni general Masud Jazajeri, navodi sajt elitne iranske Revolucionarne garde "Sefanjuz".

"Naši komandanti imaju ovlašćenje da odgovore na svaku vrstu neprijateljskog poteza", dodao je on.

Jazajeri je ovu poruku uputio dva dana pošto je Obama u intervjuu za izraelsku televiziju rekao da bi Iranu bilo potrebno oko godinu dana da razvije nuklearno oružje, upozoravajući da SAD imaju značajne mogućnosti i sve opcije na stolu kako bi spriječile da se to dogodi.

Predsjednik SAD istakao je i to da je on lično i dalje naklonjeniji diplomatskom rješenju problema oko iranskog nuklearnog programa.

SAD, Izrael i veliki broj zapadnih zemalja smatraju da Iran želi da se domogne nuklearne bombe, što Teheran poriče, ističući da njegov nuklearni program ima isključivo mirnodopsku namjenu.

Izrael je više puta zaprijetio da će vojno djelovati da bi spriječio Iran da se domogne nuklearne bombe, dok se SAD zalaže za to da se u pogledu spornog iranskog nuklearnog programa da više vremena diplomatiji i ekonomskim sankcijama.

Bonus video: