Ukrao automobil, pa udavio bebu koju je našao na zadnjem sjedištu

Roditelji su ostavili na 10 minuta bebu u automobilu sa upaljenim motorom, da bi kada su se vratili konstatovali da vozila nema
73 pregleda 10 komentar(a)
Ažurirano: 06.03.2013. 14:53h

Jedan kineski kradljivac automobila udavio je dvomjesečnu bebu, pošto ju je pronašao na zadnjem sjedištu ukradenog automobila, saopštila je policija. Taj zločin izazvao je danas buru bijesa širom zemlje.

Dječak je bio u automobilu SUV koji je Džou Siđun ukrao u ponedjeljak u sjeveroistočno provinciji Đilin. Nestanak djeteta je rezultirao masovnom potjerom hiljada policajaca i taksista, dok se ubica nije predao sljedećeg dana i priznao ubistvo.

Džou je "otkrio bebu na zadnjem sjedištu automobila, zaustavio se pored puta prije nego što je udavio dijete i zakopao ga u snijegu", saopštila je policija u Đilinu.

Kineski mediji posvetili su dosta prostora ovom slučaju koji je dominirao i na sajtovima društvenih mreža, izazvavši više pažnje nego godišnje zasijedanje kineskog parlamenta, koje je juče otvoreno u Pekingu.

Roditelji su ostavili na deset minuta bebu u automobilu sa upaljenim motorom, da bi kada su se vratili konstatovali da vozila nema, objavio je ist Global Tajms.

Korisnici interneta izrazili su zgražavanje ovim ubistvom, a mnogi su tražili da se Džou osudi na smrt

Roditelji djeteta su "pali u nesvijest od bola" kada su čuli za Džouovu ispovijest, napisao je list.

Korisnici interneta izrazili su zgražavanje ovim ubistvom, a mnogi su tražili da se Džou osudi na smrt.

"Ubiti ga jedanput nije dovoljno", napisao je jedan korisik Sina Veiba, kineske verzije Tvitera, prenio je AFP.

Stopa ubistva u Kini iznosila je jedno na 100.000 ljudi u 2010, prema podacima Ujedinjenih nacija, što je među najnižim u svijetu.

Kinesku javnost dodatno je razbjesnio slučaj prodavnice automobila marke "bjuik" u susjednoj provinciji Lijaoning, koji su na svom profilu na društvenoj mreži "Sina Veibo" nakon ubistva bebe postavili reklamu koja kaže da njihovi automobili koriste "GPS sistem koji zaključava ukradeni automobil u bilo koje vrijeme i na bilo kom mjestu".

U reklami je osim dva nova modela "bjuika" iskorišćena i fotografija ubijene bebe. Nakon toga, na "Veibu" je pokrenuta akcija bojkota "bjuika" u Kini.

Prodavnica se kasnije izvinila, uz ocjenu da je reklama bila "poptuno neprimjerena". Predstavnici prodavnice su izrazili žaljenje zbog "bola koji je reklama nanijela porodici žrtve i cijelom društvu".

Galerija

Bonus video: